Onderstaand de portrettengalerij van de deelnemende kunstenaars. Voor een visuele impressie van de werken, kun je terecht op de Facebookpagina van Kunst Kijken Weert. Daar komen in de aanloop naar het evenement dagelijks deelnemers met hun werk voorbij. Voor een algehele indruk van het werk dat je kunt verwachten, klik je hier voor een algehele sfeerimpressie

Tonen 46 - 55 of 55

Karin Counet

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Zo lang als ik me kan herinneren was ik altijd actief met schilderen, beeldhouwen en fotografie. Ik volgde jarenlang cursussen en workshops bij diverse kunstenaars en instellingen zoals de Kunst Academie in Maasmechelen. De basis van al mijn creativiteit is het volgen van mijn intuitie. Ik vind mijn inspiratie in de nature, verlaten plekken en in de muziek. Via mijn eigen kunstbedrijf verkoop ik mijn werk.

Chris Derksen

Nederland

Chris Derksen werkt nog dagelijks aan zijn beelden, schilderijen en grafiek.
Om uit te drukken wat hem bezig houdt, experimenteert hij met een niet aflatende honger met vormen, materialen en technieken.
Zijn abstracte en figuratieve werken zijn vaak symbolische van aard soms zelf maatschappij kritisch. Macht en onmacht , eenzaamheid en pijn is een regelmatig terugkerend thematiek. Respect en bewondering voor de schepping is haast voelbaar aanwezig in zijn werken. Op een persoonlijke en intuïtieve wijze geeft hij vorm aan deze thema's. Soms ernstig maar vaak relativerend en doorspekt met humor.

Persoonlijke portretfoto

Voor mij is glas een mysterieuze materie die men kan snijden, lijmen, smelten, vervormen, assembleren en combineren met andere materialen. Transparant of ondoorzichtig biedt glas veel mogelijkheden en dimensies. Ik zaag, polijst, smelt, zandstraal en bewerk deze oeroude grondstof tot een driedimensionaal werk. Mijn beelden zijn een samengaan van hart en rede met gevoel en bewogenheid waarbij het licht vormbepalend is. Ze geven mijn werk diepte, stemming, gevoel en ritmiek. Ik breng het glas tot leven door het te relateren aan de mens en zijn omgeving vaak gecombineerd met metaal en steen en dit dikwijls met gezichten en tekst. Gezandstraalde woorden, emotioneel geladen met symboliek om de innerlijke emoties zichtbaar te maken

Persoonlijke portretfoto

Al heel mijn leven ben ik creatief.
Nadat ik in 2013 klaar was met studeren op het Nimeto in Utrecht ben ik weer veel gaan schilderen. In 2014 ben ik benaderd door Snoop Dogg om merchandise te maken. Door die positieve verandering werd ik heel productief en durfde ik te gaan voor een groter publiek. Naast het werk dat ik voor Snoop Dogg deed, bleef ik mijn eigen werk maken.
Ik probeer een gevoel mee te geven in de de personen die ik schilder en hiermee een discussie op te roepen.
Buiten dat kunst mooi moet zijn, geloof ik heel erg in de maatschappelijke waarde van kunst, en dat probeer ik te gebruiken.

Eric Kusters

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ik heb een periode hoofdzakelijk portretten geschilderd. Daarnaast ben ik aan een serie recepten begonnen; levende dieren met allerlei items die samen een gerecht vormen. Dit werk hangt momenteel bij Bretelli in Weert. Door omstandigheden ben ik nu een tijdje terug bij het multimedia werk en heb de penselen tijdelijk aan de kant gelegd. Volgend jaar pak ik het schilderen weer op en ga verder met het thema 'lust'. Mijn werk is realistisch, gedetailleerd en heel verfijnd geschilderd.

Jan Mennen

Nederland

Persoonlijke portretfoto

beelden - schilderijen - glasobjecten

Persoonlijke portretfoto

ieuiei verwoordt, verbeeldt en doet vanuit de gedachte
gebruik wat er is
anders ordenen
maak wat nodig is

Fotografie fungeert als een medium om een onderzoeksproces te verbeelden. Beelden ontstaan door een gekozen thema vanuit verschillende invalshoeken te bevragen en bekijken. De werken in de expositie Kunst Kijken Weert zijn ontstaan in een onderzoek naar het thema Zelfportret en dragen de titels “ik” en “in één oogopslag”.

ieuiei verzorgt ook cursussen en excursies kunstgeschiedenis. Wilt u meer weten? Neem contact op via ieuiei@hotmail.com.

Persoonlijke portretfoto

Mijn hele leven ben ik al creatief bezig.
Ik schilder al zo'n 30 jaar, eerst met olieverf, later aquarel, en nu met acryl. In de loop van deze periode heb ik meerdere cursussen gevolgd, waaronder ook kunstgeschiedenis. Doordat ik meerdere technieken heb gedaan, heb ik tenslotte een eigen stijl ontwikkeld.

Het meeste werk maak ik in opdracht. Er is veel mogelijk wat betreft compositie, kleur, formaat en eigen inbreng. Zo wordt er een schilderij gecreëerd wat bij U en uw interieur past.
Voor meer informatie: http://www.lenysart.nl

Trudy Visser

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ik ben autodidact en realiseer glasfusings-objecten. Daarnaast ook houtobjecten, staal: gemengde technieken.
Mijn inspiratiebronnen: de mens, het leven, humor, architectuur.

Cris Vries

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ik maak werken met olie/acrylverf.
Cross-over creaties: zo kan men mijn huidige werken het beste omschrijven. Waren het voorheen kleurrijke, surrealistische impressies of abstracte creaties, nu zijn het veelal in meerdere stijlen uitgevoerde collages. De onderwerpen en thema’s zijn divers en sluiten aan bij wat ik op dat moment boeiend vind. Me overgeven aan een geheel consequente eigen stijl betekent concessies doen aan vrijheid en spontaniteit. Sprankeling in en liefde voor de schilderkunst zijn voor mij essentieel.

Noem mijn werk maar crisme, want ook de uitvoering van een thema, techniek of onderwerp gaat vaker gepaard met overpeinzing en ‘crisis’. Mijn bedenksels of worstelingen zijn niet alleen het gevolg van het in de ban raken van iets dat me op dat moment fascineert maar ook een zoektocht naar nieuwe horizonten.
Ik toon graag de verwondering van het zichtbare en onzichtbare, oftewel poëzie op het witte doek. Het mysterie ‘mens’ blijft mijn belangrijkste onderwerp. Is mijn huidige werk een intermezzo of een blijvende werkwijze? Belangrijk? Op het kruispunt van de twijfel kies ik altijd voor de overkant, waarin mijn ziel is geëtst!