Onderstaand de portrettengalerij van de deelnemende kunstenaars. Voor een visuele impressie van de werken, kun je terecht op de Facebookpagina van Kunst Kijken Weert. Daar komen in de aanloop naar het evenement dagelijks deelnemers met hun werk voorbij. Voor een algehele indruk van het werk dat je kunt verwachten, klik je hier voor een algehele sfeerimpressie

Tonen 31 - 45 of 55

Rim Beckers

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ik werk met veel plezier en passie voor mijn vak. Het tekenen van een cartoon of illustratie geeft mij energie! Bij het maken ervan kom ik meer tot mezelf en als anderen mijn tekeningen grappig vinden of waarderen heb ik daar nog meer voldoening van.

Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met het maken van cartoons en illustraties en meer en meer komen daar karikaturen in voor. De naam Kartoon betekent niets anders dan een karikatuur in een cartoon.

Door het maken van een Kartoon geef ik de spotprent meer kracht en komt de boodschap beter over. Bovendien maak ik vrijwel alle cartoons in een vector-tekenprogramma wat ervoor zorgt dat deze uiterst geschikt is voor drukwerk, animatie en andere media zoals:

➡ Whiteboard, video of andere animaties
➡ Presentaties in Keynote, Powerpoint e.d.
➡ Drukwerk op papier zoals boeken, kranten of tijdschriften
➡ Websites of Apps

Momenteel kun je mijn werk tegenkomen in het weekblad van 1weert en 1nederweert en op de websites van Weert De Gekste en Nederweert24.

Kasper De Gouw

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Bij het zien van de beelden van Kasper, die een soort van mythologische uitstraling weergeven, bekruipt je soms het gevoel of ze uit de oertijd stammen. Zijn beelden bestaan in hoofdzaak uit geabstraheerde dieren, een enkele keer vind hij het boeiend om mens-figuren neer te zetten.
Bij vijf van zijn bronzen beelden heeft hij een kinderverhaal geschreven in de vorm van een droom. Het eigen maken van zijn beeldtaal is ontstaan door veel zelfstudies.
Enkele beelden zie je op: http://www.kasperdegouw.nl

Jos Hermans

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Gespecialiseerd in werken met poedercoat in meerdere kleuren

Persoonlijke portretfoto

De Engelse landschapsschilder Danny Holmes-Adams heeft gestudeerd aan de Canterbury Christ Church Academy en is vervolgens naar het Zuidwesten van Engeland getrokken om daar te schilderen. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen midden in het graafschap Devon. Danny heeft de laatste 10 jaar het landschap van Dartmoor National Park geschilderd. Daar kan je hem zien rondlopen met zijn schilderdoek in de hand als een zeil in de wind, op zoek naar een geschikte locatie. Of je ziet hem - volledig geabsorbeerd in wat hij doet - in weer en wind schilderen, terwijl hij zijn schildersezel en doek heeft vastgezet met scheerlijnen. Danny’s plein-air schilderijen tonen de natuur in haar pure kracht. De kijker ervaart een heilzaam gevoel van weer opgeladen worden, zoals je kunt hebben tijdens een wandeling aan een rivier of bij het staren naar een heldere sterrenhemel. Danny is in zijn schilderijen actief op zoek naar de relatie tussen olieverf en licht.

Danny wordt vertegenwoordigd door Galerie VONC te Nederweert. Zie http://www.vonc.nu.

Rob Jacobs

Nederland

Op latere leeftijd ben ik begonnen met schilderen. Na een cursus gevolgd te hebben bij Rick, Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie ben ik begonnen aan de Neerpeltse Kunstacademie. Nu werk ik in mijn atelier in Weert.
Mijn werk is expressionistisch en rauw geschilderd. ik werk uit het hoofd en gebruik geen foto's.

Leo Koppens

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ik ben geboren in 1942 in Asten. In 1977 ben ik begonnen met kleurenfotografie, incl. het zelf afdrukken. Vanuit mijn passie voor muziek ben ik vanaf 1995 begonnen met het combineren van diapresentaties met muziek, aanvankelijk met 2 en later met 4 projectoren. Dankzij vernuftige software werd het mogelijk om diverse beeld- en geluidseffecten te realiseren. Vanaf het digitale tijdperk zijn deze nieuwe mogelijkheden exponentieel toegenomen.

Mijn geliefde onderwerpen zijn vooral meditatief, waarbij ik vaak abstraheer om daardoor een nieuwe wereld te scheppen en ik kies als basismateriaal, dat in de directe omgeving te vinden is, bij voorkeur in eigen tuin. Het synchroon samengaan van beeld en muziek is essentieel.

Ik ben lid van diverse foto- en audiovisuele clubs zowel regionaal als landelijk en ben betrokken bij de organisatie van diverse festivals.

Een video-impressie: https://youtu.be/q6_QFhCENA8

Persoonlijke portretfoto

In juli 2015 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie in Tilburg. Tijdens deze studie werd al snel duidelijk dat licht een fascinatie van mij is. Eerst onbewust, daarna ben ik er bewust mee gaan werken.

Licht is absoluut, licht blijft altijd licht. Daar is niets aan te veranderen. Wel zijn de mogelijkheden van wat je met licht kan doen oneindig. Hier heb ik mij in de afgelopen jaren mee bezig gehouden. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende technieken, maar het grootste deel van mijn werk bestaat uit fotografie. Zo ook het werk dat op de expositie te zien is. In dit werk heb ik klein, onbenullig materiaal getransformeerd tot grote, abstracte nieuwe werkelijkheden. Werelden waar je je in kunt verplaatsen, werelden van contemplatie, schoonheid en verwondering. Dat is hoe ik ze ervaar. Ik zie schoonheid en bijzonderheid in dingen die normaal gesproken als vanzelfsprekend worden ervaren. Deze schoonheid wil ik laten zien. Licht is hierbij een tool, maar juist ook een van die bijzonderheden.

email: annemarieleenen@outlook.com

Persoonlijke portretfoto

De Belgische Ief Peeters is na zijn studies ‘Meester in de Beeldende Kunsten’ en ‘Aggregaat Beeldende Kunsten’ (St. Lucas te Hasselt) aan de slag gegaan als docent schilderkunst, tekenkunst en kunstgeschiedenis aan de academie van Maasmechelen (België).
Zijn focus ligt op het ‘métier’; hoe kan je nu de teken- of schilderkunst beoefenen zonder te kunnen tekenen of schilderen ? Dit vraagt een gedegen kennis van het te bewerken materiaal, bekwaamheid van het visualiseren van het onderwerp, vormgeven en de wetmatigheid ervan. Ief heeft een grote belangstelling voor anatomie, perspectief en het fenomeen van de vorm in de natuur. Ook heeft hij een liefde voor de (eigen) werkelijkheid: schilderijen maken die net iets dieper en verder trachten te gaan dan datgene wat onmiddellijk zichtbaar is: die blik in de ogen. Een ‘je m’enfoutisme” van heb ik jou daar. Hij wil zijn publiek tonen wat híį ziet, zonder af te glijden naar kitsch, of te makkelijke oplossingen.

Ief wordt vertegenwoordigd door Galerie VONC te Nederweert, alwaar hij in 2016 ook workshops gaat geven. Zie http://www.vonc.nu.

Ramon Ranschaert

Nederland

Persoonlijke portretfoto

In 1999 begon ik met smeden en vanaf 2000 ging ik een cursus bij een oudere kunstsmid volgen. Een jaar later begon ik een nieuwe carrière in een smederij te Kerkrade.

Je kunt in het leven van alles leren, ook van de mindere zaken. Ik besloot dat ik een degelijke opleiding wilde volgen. Na wat speurwerk koos ik voor de opleiding Ambachtelijke Kunstsmeden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Tevens volgde ik in deze tijd veel cursussen aan de Mies von der Rohe Schule Aken, workshops van o.a Yuri Sarkisian en Vladimir Sochonevich, beide professor aan de Academie van St Petersburg en Mitsuo Nishida uit Tokio.
In 2003 begon ik mijn eigen Kunstsmederij en ben ik begonnen met les geven aan anderen. Van 2004 tot 2008 organiseerde ik "Promesse d'un voyage". In 2011 startte ik, samen met een compagnon, een galerie gespecialiseerd in Metaalvormgeving "Arthouse Limburg".

Ik heb bijzondere mogelijkheden gehad om met vele internationale meesters te mogen werken en daar ben ik dankbaar voor. Tegenwoordig ben ik meer actief in het buitenland waar ik nu zelf les en workshops geef.

Persoonlijke portretfoto

Mijn uitgangspunt in al mijn werken is vrijheid; de wereld om mij heen is mijn belangrijkste inspiratie bron.
Ik ben altijd bezig mijn eigen wereld te creëren. Dit deed ik al als kind. Ik speelde met materiaal waarbij kleur en techniek essentieel waren.
Het liefst werk ik groot. Ik zie de uitdaging in het zoeken naar de balans tussen organische vormen en strakke lijnen of vlakken vormen. Mezelf verrassen is het doel. Mijn werken hebben geen titels. Ik gun de toeschouwer de vrijheid om met eigen ogen naar mijn werk te kijken.

Opleidingen:
* beeldhouwen bij diverse beeldende kunstenaars waarvan 4 jaar tot heden bij beeldend kunstenaar Ellis Schoonhoven in Nijmegen
* 3-jarige opleiding Ruimtelijk vormgeven in Nijmegen bij beeldend kunstenaar Casper ter Heerdt Kunstakademie schilderen in Maasmechelen. Hier verwacht ik in juni 2016 af te studeren.

Henk Schreurs

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Als je de metaalsculpturen van Henk Schreurs bekijkt zie je de creativiteit en vorm die hij naar eigen inzicht gestalte geeft. Meestal draaiende, ronde elementen die soms een herkenning geven, maar meestal in een abstract geheel.
Bij het zien van zijn kunstwerken staat deskundigheid en kennis van materiaal voorop. De regelmatig terugkerende vormen in het werk van Henk symboliseren de bewegingen van het leven, maar staan ook voor kracht, stoer, dynamiek en de gedachtegang van de mens. Al zijn werken zijn unica. De sculpturen en beelden worden vervaardigd van cortenstaal. Dit is een speciale duurzame legering van staal, koper, chroom en nikkel waardoor het 10 keer langer meegaat dan gewoon staal.

Persoonlijke portretfoto

De van oorsprong Canadese James Tatum is een expressionistische landschapsschilder die woont in Devon, Engeland. Hij werkt en plein air en maakt zijn schilderijen vervolgens af in zijn atelier. James heeft een unieke methode ontwikkeld van schilderen en lesgeven waarbij hij een balans zoekt tussen de structuur van een landschap scène en zijn intuïtief-emotionele respons daarop. Zijn voornaamste focus ligt bij aspecten als ruimte en toon, maar hij streeft er vooral naar om fysiek opwindende schilderijen te maken waarbij hij bereid is om risico’s te nemen. James gelooft dat goed schilderen gelijk staat aan “stormachtig” schilderen. Hij geeft daarmee aan dat de sleutels in zijn creatieve proces bestaan uit instinct en intuïtie. James geeft jaarlijks meerdere workshops in Nederweert. Hij leert zijn studenten om te kijken als een kunstenaar en te reageren op het landschap met energie en emotie. Een aantal ven de hier getoonde werken zijn geïnspireerd op de mooie omgeving van Nederweert.

James wordt vertegenwoordigd door Galerie VONC te Nederweert. Zie http://www.vonc.nu.

Persoonlijke portretfoto

Vanuit klassieke realistische olieverfportretten ben ik rond 1990 begonnen met toen erg vernieuwend gebruik van diverse materialen om meer reliëf te bereiken. Naar aanleiding daarvan werd ik uitgenodigd door de Russische Malevich Foundation om in 1994 in Moskou te exposeren.
De meestal abstracte, soms figuratieve reliëf werken zijn gebaseerd op de symbolen van het leven. De schilderijen zijn vertegenwoordigd in tien buitenlandse musea. Onder andere in:
* Rusland: Moskou, Yaroslovl, Tula, en Saratov.
* Malaysia: U.S.M. Penang, Artmuseum Kuching- Sarawak, Perdana Langkawi en Johor Bahru.
* Permanent in international Artmuseum Perzim met veertig schilderijen.

Meer info: http://www.oetelaar.net

Foto Realistisch ( portetten, dieren )

Bert Vossen

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Samen-Zijn
Ik heb een beeld ontworpen op het gedachtegoed van Franciscus van Assisi.
In een droom kreeg ik het beeld door dat de huidige mens meer in verbondenheid en broederschap mag gaan leven. Terug naar samen-zijn, met elkaar delen, leren en uitwisselen. In verbinding komen met het aardse en de natuur; de eenvoud.
De zwaluw de brenger van de boodschap: vrede in de gemeenschap, hoop, trouw en vrijheid. Vogels en dieren omringden Franciscus, hij kon met ze communiceren.
Ik heb getracht om in dit beeld bovengenoemde aspecten samen te brengen: moeder aarde, de natuur en de zon zijn in balans. De zon staat symbool voor levensenergie, warmte, vreugde, liefde, groei en geluk.