Onderstaand de portrettengalerij van de deelnemende kunstenaars. Voor een visuele impressie van de werken, kun je terecht op de Facebookpagina van Kunst Kijken Weert. Daar komen in de aanloop naar het evenement dagelijks deelnemers met hun werk voorbij. Voor een algehele indruk van het werk dat je kunt verwachten, klik je hier voor een algehele sfeerimpressie

Tonen 16 - 30 of 55

Harry Dam

Frankrijk

Persoonlijke portretfoto

Harry Dam is een Kunstenaar die er in is geslaagd met staal driedimensionaal werk te maken. Hij last en smeedt het staal totdat de gewenste vorm of voorstelling bereikt is. Door zijn vakkennis opgedaan in de metaalsector is hij in staat om in zijn beelden plasticiteit op te roepen.Als hij een bepaalde vorm in zijn hoofd heeft,veelal geinspireerd door menselijke houdingen , verandert hij die telkens tijdens bewerkingen als smeden en lassen totdat ze hun uiteindelijke vorm aan nemen . Hij maakt gebruik van het feit dat ijzer 'leeft'. Het geeft kleur en leven aan zijn beelden. Harry wil de toeschouwer liever in een gemoedshouding betrekken dan hem een begrensd beeld voorschotelen.

Toos De Corti

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Mijn beelden maak ik met veel passie en plezier. De opbrengst gaat naar ons scholenproject Eduki in Gambia. Al meer dan tien jaar ben ik daar werkzaam.
Ruim honderd kinderen laten wij scholing volgen; vanaf de kleuterschool kunnen ze doorgroeien tot en met vervolgonderwijs. Eduki betaalt niet alleen het schoolgeld maar ook de schoolbenodigdheden, uniform, rugzak, schoenen en vaak het vervoer naar school als de afstand te groot is. En niet te vergeten krijgen de kinderen een maal per dag een maaltijd.
Dankzij Stichting Eduki hebben de kinderen een toekomst!

Cor De Ree

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Mijn werk: Ik bouw objecten , kunstwerken met een gebruiksfunctie. Toegepaste kunst.
Na een gedetailleerd ontwerp begin ik te bouwen aan een frame van koperen buizen, verbonden met koperen koppelstukjes, buigtang en soldeertin. Met koper- en zinken plaatwerk bekleed ik het frame , glas in lood zorgt voor de kleurtoets. Lijnvoering is heel belangrijk, alles draait om lijnen meestal symmetrisch. ‘ Antieke ‘ ornamentjes zijn de kers op de taart.
Mijn huidig werk bestaat uit Tronen, tafels, banken, torens. Maar in opdracht ontwerp ik ook balustrades , hekwerken, poorten, trappen, prieeltjes, enz.
Mijn inspiratie haal ik uit de architectuur en beeldende kunst . Voorkeur kunststromingen zijn : Jugendstil ( Victor Horta) , Art deco, Arts & Crafts ( Renie MacKintosh), Neo Gotiek en Moorse architectuur. Al deze stromingen te samen vormen mijn stijl.

Toine Dekkers

Nederland

Persoonlijke portretfoto

In de derde dimensie onderscheidt Toine Dekkers zich door een eigenzinnige beeldtaal.
De robuustheid en levenslust van zijn fantasievolle creaties doen denken aan het Bourgondische leven van Eijsden/ Maastricht, waar hij leeft en werkt.
De stier, het paard en varken nemen vaak plaats op hun sokkels waar ze als briesende taurus of vurig renpaard tot leven komen. De essentie van hun wezen is in een schets van brons gevangen. Als personages uit een mythe of roman vertellen de dieren in verstilde scènes het verhaal van Toine Dekkers en tegelijkertijd nodigen ze uit een hoofdstuk aan zijn beeldende roman toe te voegen.

Ruud Hehanussa

Nederland

Persoonlijke portretfoto

In 1947 ben ik op de Molukken ( Indonesie) geboren en in 1951 ben ik met mijn ouders naar Nederland verhuisd.
Na een technische beroepsopleiding gevolgd te hebben ben ik gaan werken als kwaliteitsmedewerker/controleur in de procestechnologie.
In 2003 werd mijn belangstelling voor keramiek gewekt en nam ik deel aan een cursus keramiek. Vanaf het eerste moment ben ik al gefascineerd geraakt door de vele mogelijkheden die het werken met klei biedt. In het najaar van 2006 ben ik gestart aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mol, richting Keramiek. Enkele jaren heb ik deze opleiding gevolgd.

Persoonlijke portretfoto

Ik ben begonnen met schilderen vanaf mijn 9e. Toen waren het vooral pentekeningen in zwart/wit. Nadat de blaadjes te klein werden ging ik over op muurtekeningen. Ik volgde als tiener de opleiding mode en kleding, en specialiseerde me in presentatie en ontwerpen. Later ontwikkelde ik mijn eigen stijl richting oriëntaalse kunst, modegeschiedenis en schilderijen.

Na een tijdje niet geschilderd te hebben ben ik de afgelopen jaren weer aan de slag gegaan. Ik schilder oriëntaalse werken omdat die mij het meest aanspreken. Het varieert van Draken tot Japanse Tuinen en van Chinese Goden tot Tempels en Boeddha's.

Ik research mijn werken zodat ik ze realistisch kan neerzetten. Inmiddels is de collectie redelijk gegroeid en zocht ik een methode om mijn werken te exposeren. Zowel op internet als in een lokale galerij. Het uiteindelijke resultaat is deze website. Hier vind je mijn werken in mijn eigen internet galerij. Kijk vooral ook een keer op mijn Facebook Pagina, daar kun je de vorderingen volgen van de schilderijen waar ik aan bezig ben.

Hans Janssen

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Hans Janssen kan vergeleken worden met de moderne alchemist.

In de witte gloed van de ovens worden de beelden geboren. Helemaal van glas of gedeeltelijk in combinatie met steengoed of dat wat het beste resultaat geeft. De beelden doen denken aan de Odalisken en Faunen uit de Belle Epoque of mythologische figuren als Saters, Goden en Godinnen. Verleidelijk, schaars gekleed, soms alleen met wat decoratie behouden zij de uitstraling van de hitte in de ovens.
Om die tropische sfeer op te wekken staat een eindeloze variatie in glas, chemicaliën en glazuren klaar om mee te experimenteren. De klassieke Griekse beeldhouwkunst versmolten met moderne technieken. Als een moderne alchemist, is hij op zoek naar de gouden formule om de ideale sculptuur uit te beelden, die altijd in het volgende beeld ligt te slapen.

Als tegenwicht dienen de eindeloze variaties op de schedel en het thema 'Faun of Sater' om in combinatie met de vrouwelijke gestalte het klassieke thema “Memento Mori “ ofwel “pluk de dag” te verbeelden. Opvallend is ook het gebruik van archetypische vormen ofwel de oervormen die ons denkbeeld bepalen over wat we mooi of lelijk vinden. Bij elk beeld staan beheersing en vernieuwing van technieken en materialen voorop; er wordt dan ook voortdurend geïnvesteerd in steeds exclusievere materialen, gereedschappen, grotere ovens en meer ……

Persoonlijke portretfoto

Realistische warme beelden en oude meesters spreken mij aan, in zowel landschap, stillevens en portret. Met het onderwerp dat ik schilder heb ik een affiniteit. Ik zie dan ook van tevoren al hoe het schilderij uiteindelijk zal worden en hier werk ik dan naar toe.
Ik werk met olieverf op MDF paneel en masonite paneel, in dunne verflagen en glacis, dit maakt mijn werk levendiger dan een foto.

Anny Meuleners

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ik ben 20 jaar geleden begonnen met het maken van tiffany en glas-in-lood en al snel nam deze hobby een groot deel van mijn vrije tijd in beslag. Dit kwam voornamelijk omdat ik vond dat de tiffany stijl verouderd was en daarom begon ik mijn eigen stijl te ontwikkelen. Er ging veel tijd zitten in het ontwerpen van nieuwe moderne kunstwerken.

Doordat deze nieuwe vorm van tiffany zo goed in de smaak viel ben ik begonnen met het geven van cursussen. Eerst gaf ik deze lessen in de huiskamer en later heb ik mijn eigen atelier gekregen waarin momenteel vier keer per week een tiffany of glas-in-lood cursus gegeven wordt.

Om al mijn creativiteit kwijt te kunnen ben ik in Antwerpen naar de kunstacademie gegaan om zo nog meer technieken in de glaskunst onder de knie te krijgen. Het smelten van glas, ook wel fusing genoemd is een van deze technieken die ervoor hebben gezorgd dat mijn werken nog meer van deze tijd zijn! Momenteel ben ik nog steeds druk aan het experimenteren in mijn glas oven om verschillende materialen en technieken te combineren in mijn kunstwerken.

Eddy Nijsen

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Na ruim 34 jaar met hout gewerkt te hebben, ben ik begin dit jaar mij gaan toeleggen op het werken met speciale houtproducten en bloemsierkunst dit alles met hulp en inspiratie van mijn vrouw Audrey.
Wood Design Nijsen richt zich vooral op speciale vaak unieke houtproducten, sierzuilen en bloemsierkunst., oa: Robuuste houten lampen en sculpturen, bloemsierkunst in vazen en schalen, aparte houtproducten, decoratie zuilen van allerlei materialen.
Houtsoorten met vaak een grillige unieke houtstructuur of tekening zijn een geliefd product bij Wood Design Nijsen.

Ton Piepers

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Ton Piepers en Jan Mennen: diverse beelden, schilderijen, glasobjecten, keramiek.

Fons Schobbers

Nederland

Persoonlijke portretfoto

De werken zijn monumentaal, ruimtelijk en organisch.
De vormen zijn zinnenstrelend. Ambacht en vitaliteit gaan bij Fons hand in hand. Hij werkt in onder andere marmer, brons, hout, staal en polyester. Hij schildert, fotografeert en maakt objecten van mixed materialen.

Eddie Symkens

België

Persoonlijke portretfoto

In het keramische werk van Eddie Symkens wordt de mens als gekneed wezen in diverse situaties geplaatst, die niet altijd comfortabel zijn, en dat in een wereld die niet altijd tot grote vreugde stemt. Dit werk is onlosmakelijk gekoppeld aan de condition humaine, het menselijk lot, dat maar beleefd kan worden dankzij zelfkennis, bewustwording, inzicht.

Een bewustwording en inzichten die van binnenuit gestuurd worden en die net zoals bij de blind geworden Oedipus ogen overbodig maken, omdat de wereld die moet gezien worden, een innerlijke wereld is.

Eddie Symkens tracht sculpturen te ontwerpen die zoekende zijn en hierdoor zelfs bevreemd overkomen en misschien het traditionele/behoudsgezinde denkpatroon van het menselijke overstijgen in de hoop dat deze confrontatie aanleiding geeft tot nieuwe denksporen. Enerzijds stralen de figuren een enorme kracht uit met hun vooruitgestoken kop en hun gewichtig lijf, anderzijds overvalt ze een soort onmacht, die ze zo menselijk maakt.

Eddie Symkens toont met zijn werk de drang om boven de aarde/de klei/de materie uit te stijgen. De zelfbewuste sculpturen in hun schijnbaar onhandig lijf, met zoveel waardigheid gedragen, doen hem daar ruimschoots in slagen. Voor de kunstenaar is diversiteit " existentieel" nodig om vernieuwend te zijn of veranderingsprocessen te doen starten.

Tekst: met dank aan Fernand Haerden, kunstcriticus.

Dick Van Wijk

Nederland

Persoonlijke portretfoto

De beeldhouwer Dick van Wijk (Leiden,1943) heeft de opleiding Beeldhouwen gevolgd aan de Stadsacademie en de Jan van Eyck akademie te Maastricht. De oude kapel waar Dick van Wijk zijn atelier heeft, is de voormalige werkplaats van de wereldberoemde glas & lood kunstenaar Joep Nicolas (1897- 1975). Het werk van Dick van Wijk getuigt van de zoektocht naar het combineren van geometrische met organische vormen. In het oeuvre van de kunstenaar vormt het menselijk lichaam de basis van zijn concept. De cirkelvorm is het symbool van continuïteit en ontwikkeling. Deze attributen, tezamen met verschillende diervormen, geven Dick van Wijk een breed medium om mee te werken. De materialisatie van de zoektocht kan zijn uiting vinden in brons, staal, marmer, hardsteen en glas. Daarbij vertegenwoordigt de samenvoeging van de verschillende materialen een soort van ironie en dynamiek. De gemeentelijke opdrachten van de kunstenaar Dick van Wijk kan men aantreffen in de Limburgse provincie en ver daarbuiten.

Permanent werk in de Galeries: Galerie Mariska Dirkx (Roermond) Holland Art Gallery (Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam) Smelik & Stokking (Den Haag & Amsterdam)

Persoonlijke portretfoto

Jan Verschueren maakt kunst van schoon schroot.

’t Is geestig.
En ijzersterk.
Dank u.

Een knal,
een stofwolk bij de start.
Ergens,
een cel, een brein.
Van stof en as,
dat weet iedereen.
Van stof en ijzer,
dat weet ik.
De elementen?
Ook.
Mijn ding.

En verder:
Stof hang je niet, stof wordt gedrapeerd.
Stof vang je niet, stof vangt het licht.
Stof zuig je niet, daar bestaan dingen voor.

Nog verder:
Stofdeeltje komt voor stofdoek.
Stofdraad voor stofweb.

Zo ver het gaat.
Van aarde, water, lucht en vuur.
Tot stof en as.

’t Is geestig.
En ijzersterk.
Dank u.