Onderstaand de portrettengalerij van de deelnemende kunstenaars. Voor een visuele impressie van de werken, kun je terecht op de Facebookpagina van Kunst Kijken Weert. Daar komen in de aanloop naar het evenement dagelijks deelnemers met hun werk voorbij. Voor een algehele indruk van het werk dat je kunt verwachten, klik je hier voor een algehele sfeerimpressie

Tonen 1 - 15 of 55

Hans De Kunder

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Mijn beeldhouwwerken ontstaan door mijn onbevangen kijk naar de omgeving.
Reizen naar andere culturen en spiritualiteit zijn een inspiratie bron.
Zonder een politiek of moreel oordeel te vellen, geef ik mijn emotie een kans om beelden in hout of staal te vormen.
In de communicatie met de kijker zijn kleurgebruik en humor heel belangrijk.
Het proces van idee naar eindprodukt is waar mijn kracht zit.
Een slotopmerking in een interview met L1 : " als je er over nadenkt, ontdek je dat het van binnen komt", is op mij van toepassing.

Saman Dezai

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Saman is een toegepast kunstenaar die ook wel bekend staat onder de naam KURA, zijn visuele identiteit. Droomwerelden, ongekende organismen en gehalveerde objecten zijn kenmerken in zijn stijl. Het liefst maakt hij prints, maar experimenteert daarnaast ook met andere draagvlakken. Saman heeft een bepaalde liefde voor de zeefdruk techniek en gebruikt dit medium om zijn werk te vervaardigen. Zo past hij deze techniek toe op allerlei tastbare producten wat varieert van t-shirts tot boekjes en prints. Door zijn aparte manier van aanpak zorgt hij voor een unieke belevingswereld in de projecten die hij doet. Want naast zijn unieke stijl zorgt hij er ook voor dat de uitvoering volledig zelf gedaan word.

Persoonlijke portretfoto

Ben schilder, tekenaar, musicus en poëet. Dit doe ik reeds meer dan 30 jaar en de laatste 7 jaren volledig professioneel.

Vivi Hoffmanns

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Muziek is de rode draad door mijn werk. Om het airbrushen te bestuderen en te begrijpen heb ik portretten geschilderd van muzikanten wiens muziek mij raakt! Mijn doel was (en is) om de passie en de ziel van de muzikanten over te brengen op het doek met mijn passie, het airbrushen. Waarom? Ik geloof graag dat als je in staat bent om een ziel en emoties in je werk te leggen en over te kunnen brengen, je begrijpt wat je doet.
Toch ben ik geen kopieermachine, ik verander altijd wel iets in mijn werk t.o.v. mijn referentiefoto. Vaak zitten er in foto's "foutjes" die ik niet airbrush. Een duidelijk voorbeeld is mijn portret van Mike Portnoy: In de originele foto heeft hij 6 vingers doordat hij, ten tijde van het maken van de foto, een slaande beweging maakte. Uiteraard heb ik maar 5 vingers geairbrusht en dát feit maakt dat ik geen fotorealistisch airbrusher ben, maar een realistische airbrusher.
In mijn volgende werken ga ik een stap verder waarbij weer muziek de rode draad vormt! Songteksten die mij raken en mijn gevoel hierbij ga ik overbrengen op het doek. Hierbij kijk ik totaal niet naar de illustraties die de diverse bands hebben uitgezocht. Ik haal mijn inspiraties uit het leven in het algemeen, in de grootste betekenis van het woord!

Vivi

Persoonlijke portretfoto

Vanaf mijn twintigste levensjaar heb ik voornamelijk realistisch geschilderd.
Ik heb in de laatste jaren mijn grenzen verlegd naar figuratief, abstract en mix media. In het figuratieve en abstracte werk laat ik mij leiden door mijn gevoel. Ik begin blanco, laat mij door het doek leiden, kantel en draai het om dan ontstaat het verhaal spontaan. Ik schilder met acryl- en olieverf en tevens gebruik ik hierbij verschillende materialen. Het liefste werk ik op grote doeken aangezien ik anders het gevoel heb mijn materie niet kwijt te kunnen. Bij mixed media, gebruik ik een bestaande foto welke ik tot een schilderij verwerk met veel kleur.

Ik heb meerdere cursussen gevolg, ben begonnen bij Michiel van der Heiden in Someren, ben intern een opleiding gaan volgen bij Jenny Verplanken en heb de kunstacademie Meylandt in Heusden-Zolder afgerond. Als kunstenaar ga ik onder de naam Berndt (Ik werd altijd zo genoemd door mijn vader en mijn man)

Henny Joris

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Al Vroeg was ik met tekenen en schilderen bezig,en Volgde lessen bij kunstenaars en beeldhouwers ,
Via Brons en steen Kwam ik in Duitsland in Glas ateliers terecht waar het glas schilderen Nieuw Voor Mijn was.

Mijn Werk bestaat uit glas , glas schilderijen , steen sculpturen ,acryl-schilderijen.

Nancy Sanders

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Sinds 2010 ben ik in de ban geraakt van het werken met glas en heb ik me in verschillende technieken verdiept (o.a. glas in lood, Tiffany, glas versmelten). Ik hou van de diversiteit die het materiaal glas in ruime mate te bieden heeft. Naast het spelen met kleur en licht biedt glas – doordat je zowel het in vaste als vloeibare vorm kunt bewerken – een enorme variatie.
Deze diversiteit en variatie komt terug in mijn werk waarbij ik het liefst objecten creëer waarbij ik het glas combineer met andere materialen zoals staal en hout. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de natuur, andere culturen en de tatoeage-kunst.
Het maken van glasobjecten en het hele creatieve proces onderweg is telkens steeds weer een bijzondere reis die me uitdaagt, mijn geduld test en me altijd een goed humeur en energie bezorgt.

Persoonlijke portretfoto

Trees Simons ( 1956) woonachtig te Reuver volgde de opleiding creatieve handvaardigheid en is afgestudeerd aan het
Textiel Instituut Henri Story te Gent (B). Specialiteit- weefsels.
Via de textielkunst en het jarenlang werken met vele materialen specialiseerde zij zich in het
creëren van uniek vormgegeven bronzen beelden.

Bronssculpturen waarbij de vrouw centraal staat.
De vrouw als vormgeefster , mooi door eenvoud, elegantie en met een vleug abstractie.
Deze elementen zijn aanwezig in mijn sculpturen en worden versterkt door toevoeging
van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.
Een sculptuur maak ik altijd van “boetseerwas” , dat vervolgens cire perdue in brons gegoten wordt. ( de verloren was methode)
Na het gieten werk ik de ruwe vorm altijd zelf helemaal af. Dus kappen, schuren, frezen en polijsten.
Als laatste breng ik de patina aan in een passende kleuren combinatie.

Door de afwerking geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen
waardoor elk bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.

Tom Smetsers

Nederland

Persoonlijke portretfoto

De sculpturen van Tom Smetsers (Tegelen, 1982) doen vermoeden aan fossielen, hedendaagse creaties ogend uit een ver verleden, hij omschrijft ze zelf als “oervormen uit de nieuwe tijd”.

De basis van zijn werken vloeit voort uit schelpen die hij fotografeerde tijdens een reis langs het archipel Sribuat, een eilandengroep gelegen voor de westkust van Maleisië. Echter is de aanzet van toen voor de kunstenaar niet meer zo van belang bij het creëren van huidig werk. Het gaat hem meer en meer om "pure" vormgeving, niet zo zeer om "wat" het is. Hij wil kijkers bevangen met zijn vormgeving. Mensen verrassen met spannende sculpturen; tuinen, kamers en entrees verfraaien met Eye-catchers die de WauW-erlebnis oproepen, sporen nalaten met “OER”.

Het bewuste materiaal gebruik van koper, glas en Cor-Ten staal kenmerken de vernuftige kunstwerken waarbij het haarfijne lijnenspel opgevolgd wordt door krachtige draaiingen. De werklust die bijna ritueel genoemd kan worden vertoont zich in alle maten, van klein en aandoenlijk tot groots en robuust, allen in het bezit van een prachtige patina. Het sculpturen van Tom Smetsers hebben dankzij het unieke karakter inmiddels de aandacht weten te trekken van zowel particuliere als bedrijven in binnen- en buitenland.

Gemma Van Gennip

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Gemma van Gennip en TRA-ART
De kunstzinnige wortels van Gemma van Gennip liggen in de danswereld.
Rond haar 21ste verkeerde ze in de theatrale omgeving van Parijs en later Milaan. Ze woont daar in de wat duistere buurten omringd door zwervers, prostituees en travestieten. De wereld van de schilder Henri de Toulouse-Lautrac. Het fascineert haar mateloos. Ook de androgyne muziekhelden uit de jaren 70 en 80 adoreerde ze: Lou Reed, Annie Lennox, David Bowie.

Na haar danscarrière besluit ze naar de Kunstakademie te gaan. Ze komt daar in aanraking met het werk van fotografe Nan Golding die op een eerlijke wijze mensen met een verhaal, vaak met een rauw randje, portretteert. Dit sluit aan bij haar eigen ervaringen en van Gennip kiest er voor om de mens in al zijn kwetsbaarheid en trotsheid te gaan portretteren. Gezien vanuit het perspectief van het model, ingekleurd met haar eigen gepassioneerde visie. Via sociale media rolt ze in de dragscene van Amsterdam, het Burlesque theater en de wereld van transgenders.

Ze werkt in haar atelier in Noord-Frankrijk in volkomen verlatenheid. Die stilte heeft ze nodig als tegenhanger van de heftigheid van haar onderwerp. Haar portretten, in olieverf op linnen, kenmerken zich door gehaastheid, verf nat in nat en expressief kleurgebruik.

Haar portretten maken vaak de tongen los en inmiddels groeit de erkenning voor haar werk en exposeert ze met haar TRA_ART tijdens Roze Festivals, in galeries en musea.
In 2014 werd een werk van haar tweede in de wedstrijd Schilderij van het jaar.
Op dit moment exposeert ze tot half maart in Het Amsterdam Museum.

Leo Van Lith

Nederland

Persoonlijke portretfoto

Al vele jaren ben ik bezig met beeldhouwen en heb hiervoor diverse opleidingen gevolgd. Ook heb ik cursussen gevolgd in bronsgieten
en edelsmeden waardoor ik beelden van mijn ontwerpen, in brons kan laten gieten.Het afwerken en patineren doe ik zelf.

Leo van Lith geboren in Middelrode (NBr) werkt in o.a. marmer,hardsteen maar ook in brons
Vaak in combinatie met andere materialen zoals b.v. hout. Hij onderzoekt het spanningsveld in het materiaal en de combinaties ervan.
Dit uit zich doorgaans in herkenbare abstracties, die in een uitgekiende balans en harmonie opgebouwd worden.
De bronzen beeldjes geeft hij graag een komisch tintje.

Mieke Van Loon

Nederland

Persoonlijke portretfoto

I HAD A DREAM, schilderen met paletmes op doeken van 100/80 tot 120/120. 2007 een kruispunt in mijn leven, schilderen vanuit mijn diepste emoties, gaf mij rust en voldoening. In de loop der jaren groeide mijn verzameling, kreeg veel positieve reacties, maar mijn "kindjes" verkopen kon ik niet. Door mijn bedrijf, mode accessoires, vooral shawls, massa import uit China, kwam de vraag naar exclusieve shawls. Mijn droom, een lijn van reprodukties in natuurlijke materialen van mijn " kindjes " . Een artikel van Print Unlimited trok mijn aandacht met hun 3D print systeem, een lijn van reproducties van een Mieke. 100% zijden shawls. Op een receptie was het onderwerp kunst, de link, met de Heer Smolenaers, hij heeft de gave om goed te luisteren. Samen kwamen we van een creatief idee, tot realisatie, mijn werken voorzien van robuuste aluminium lijsten, in kleur gecoat. Het idee om ook op de panelen te schilderen en te voorzien van zo'n lijst is geboren. Reproducties kunnen nu ook worden gepresenteerd in de BEMI aluminium lijsten, dus toch een MIEKE.

Persoonlijke portretfoto

Mijn naam is Daisy van Montfort (1974) en ik woon in Reuver (Limburg).
Schilderen is mijn passie. Als klein kind zat ik altijd op mijn zolderkamertje te tekenen. Op de basisschool ontdekte ik dat ik aanleg had. Na mijn mbo diploma mode en kleding ben ik een creatieve opleiding gaan volgen aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan in de grafische sector. Dit bracht mij echter niet de voldoening die ik zocht aangezien het digitale tijdperk inmiddels zijn intrede had gedaan. Dit zorgde voor de nodige onrust. Ik miste iets.
In 2005 heb ik het schilderen ontdekt. Voor mijn verjaardag kreeg ik een schildersezel en ben ik begonnen met schilderen. Er ging een wereld voor mij open. Schilderen brengt mij tot rust en haalt het beste in mij naar boven. Na verschillende cursussen schilderen en modeltekenen, heb ik zeven jaar les gevolgd bij kunstschilder Frans Nauts. Hij heeft mij de kneepjes van het vak geleerd.
De interesse voor portret is er altijd al geweest. Portretschilderen vergt veel doorzettingsvermogen. De typische karaktertrekken moeten tot leven komen in het schilderij. De glinstering van de ogen, een ondeugende lach, het spel van licht en schaduw. De kunst is om dit in het werk tot uiting te laten komen. Het is een stukje ziel dat je blootlegt op het doek.

Thea Van Vliet

Nederland

Persoonlijke portretfoto

‘Woordloze gedichten’
Thea van Vliet.
Binnen haar sculpturen en installaties zoekt zij de grenzen van het materiaal, zoals zij de grenzen zoekt tussen droom en werkelijkheid.
Grenzen die zij in alle opzichten probeert te verleggen.
‘Er is meer in deze wereld dan wij waar nemen’.
Het niet vast willen zitten zorgt voor beweging in haarzelf en in haar werk.
De keuze van het materiaal en het gebruik op een bijzondere manier in combinatie met symbolen is voor haar de manier om de werkelijkheid op een andere manier te presenteren.
Zij werkt met brons, glas, porselein, keramiek, staal en natuurlijke materialen, die zij vormt en samenvoegt tot een poëtisch, suggestief geheel. Zij vervaardigd op zichzelf staande beelden maar ook installaties, maakt Landart objecten en geeft workshops voor bedrijven.
Naast haar vrije werk werkt zij in opdracht van particulier of bedrijf.

Thea van Vliet werkt professioneel vanaf 1990 zowel zelfstandig als in opdracht.
Zij realiseerde opdrachten in Zwitserland, Engeland en Nederland.
Zij is lid van de ‘Nederlandse Kring van Beeldhouwers’ en Sculpture Network.

Geert Verstappen

Nederland

Persoonlijke portretfoto

“Een ideaal leven zou er uit kunnen zien als een puntgave bol. Maar een leven is nooit compleet, er ontbreekt altijd wel iets.”

Beeldend kunstenaar Geert Verstappen spreekt niet alleen uit diepste overtuiging , maar ook uit ervaring. Verstappen noemt zichzelf graag een plastisch vormgever die de confrontatie aangaat met vormen. Hij streeft naar een resultaat dat in eerste plaats het oog moet behagen, zonder pretentie. In zijn inventiviteit laat hij zich leiden door filosofische overwegingen en intuïtie, maar ook door het experiment.

De bronzen objecten in en rond zijn atelier aan de Holleweg in Herten zijn tastbare artefacten van zijn uitgangspunt, dat werkelijkheidsbeleving een uniek gegeven is.