Kick-off in de media

Met de realisatie van bedrijfsverzamelgebouw Perron 8 in het vooruitzicht, komt een lang gekoesterde droom uit. Bèr Smolenaers, ontwikkelaar en eigenaar van dit unieke pand, treft momenteel de voorbereidingen voor ‘zijn’ Kunst Kijken Weert. Perron 8 aan Molenveldstraat 153 in Weert dient van zaterdag 26 tot en met woensdag 30 december aanstaande als decor van deze expositie. Smolenaers verwacht zo´n 40 deelnemers uit Nederland, België en zelfs daarbuiten welkom te heten. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van zeer gevarieerde kunst in een bijzondere ambiance.

Zijn fascinatie voor beeldende kunst, en in het bijzonder voor objecten en de techniek ervan, is vooral ontstaan door zijn werk. Menig beeldend kunstenaar weet zijn bedrijf Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV uit Nederweert inmiddels te vinden voor het uitvoeren van zijn werk. Veelal zijn dit kunstwerken van RVS, gepoedercoat staal en cortenstaal. Hij heeft veel kunstenaars uit zijn klantenbestand benaderd om deel te nemen. Maar ook kunstenaars daarbuiten worden uitgenodigd hun interesse kenbaar te maken. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Ontwerp en inrichting zorgen voor inspiratie en verrassing
Perron 8 is een bedrijfsverzamelgebouw dat qua ontwerp en inrichting de juiste toon zet voor Kunst Kijken Weert. De toepassing van hout, kunststof, staal en beton wisselen elkaar moeiteloos af. Moderne onderdelen zijn prachtig gecombineerd met authentieke details. De sfeer zal op bijzondere wijze bijdragen aan de uitstraling die de organisator nastreeft met het nieuwe evenement; verrassend, inspirerend en onvergetelijk.
Ook de werkplaats van het aangrenzende constructie- en plaatwerkbedrijf Elcotec BV wordt ingezet. De werkbanken, lasapparaten en –tafels en de geur van metaal in combinatie met kunst zal een fascinerend tafereel opleveren.

Kunst in het platte vlak en driedimensionaal
De gemêleerde deelnemersgroep, van amateur en opkomend talent tot (inter)nationale professional, laat veel variatie zien in kunstvormen, materialen en toepassingen. Bezoekers kunnen onder andere genieten van schilderijen, striptekeningen, fotografie, airbrush en houtbewerkingen. Maar ook beelden van brons, metaal en keramiek, variërend van kleine exemplaren op sokkels tot metershoge objecten.

Volg de ontwikkelingen op www.facebook.com/kunstkijkenweert8.