Initiatiefnemer Bèr Smolenaers

Bèr Smolenaers, ontwikkelaar en eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw Perron 8, is een grote liefhebber van beeldende kunst. Zijn fascinatie voor beeldende kunst, en in het bijzonder voor objecten en de constructie ervan, is hem met name ingegeven door zijn werk. Menig beeldend kunstenaar weet zijn bedrijf Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV te vinden voor het uitvoeren van het kunstwerk dat hij ontworpen heeft. Veelal zijn dit kunstwerken van RVS, gepoedercoat staal en cortenstaal.

Met de realisatie van Perron 8 komt de organisatie van Kunst Kijken Weert binnen handbereik. Perron 8 biedt veel ruimte en goede faciliteiten voor het bieden van een podium voor inspirerende kunstenaars, al dan niet uit zijn klantenbestand.

Kunst Kijken Weert op een unieke locatie nabij het centrum van Weert

Naast Perron 8 is decor van Kunst Kijken Weert Elcotec Constructie- en Plaatwerk BV. Perron 8 sluit qua ontwerp en inrichting nauw aan bij dit evenement. Het is geen alledaags statig en strak bedrijfspand. De inrichting en decoratie van het pand bestaan veelal uit gerecyclede en tweedehands materialen. De toepassing van hout, kunststof, staal en beton wisselen elkaar moeiteloos af. Moderne onderdelen zijn prachtig gecombineerd met antieke details. Het pand is duidelijk met een creatieve inslag tot stand gekomen. Tevens is er een patio aanwezig waar werken getoond worden.
Ook de werkplaats van het aangrenzende constructie- en plaatwerkbedrijf Elcotec BV van Paul Smolenaers wordt ingezet. Met haar werkbanken, lasapparaten en –tafels en de geur van metaal zal dit een fascinerend tafereel opleveren.

Met een totale vloeroppervlakte van 5.000 m2 waarvan 3000 m2 benut kunnen worden om te exposeren bieden Perron 8 en Elcotec ruimte aan wel 50 kunstenaars en een groot publiek. Verder maakt de aanwezigheid van bovenloopkranen het mogelijk dat er kunstwerken tot wel zes meter hoog geëxposeerd kunnen worden.